Херцогинята на Кембридж Катрин лансира фотографски проект с цел да окуражи хората във Великобритания да предоставят снимки от всекидневния си живот по времето на изолация заради пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Проектът "Hold Still" ("Не мърдай"), ръководен от лондонската Национална портретна галерия, има за цел да документира духа и настроението на обществеността в изолация, по време на която трябваше да се спазват строги ограничения за движение и събирания.

Вижте снимки на Кейт >>

Херцогинята на Кембридж Катрин, която е патрон на галерията, както и любител фотограф, споделя, че проектът търси да улови "издръжливостта, смелостта и добротата", демонстрирани от хората в тези необичайни времена.

"Всички бяхме поразени от невероятните изображения, които видяхме, даващи ни представа за преживяванията и историите на хора от цялата страна. Някои, отчаяно тъжни, показваха човешката трагедия във времето на пандемия, други, приповдигащи духа, демонстрираха обединението в подкрепа на най-уязвимите", се посочва в изявлението, направено от съпругата на принц Уилям.

От двореца Кенсингтън съобщават, че в проекта могат да участват британци от всички възрастни и с различни способности. Измежду предложенията, на базата на емоциите и преживяванията, които пресъздават, вместо на техническите им качества, ще бъдат избрани 100 снимки, пише БТА. Фотографиите ще бъдат включени в дигитална изложба