Катрин, съпругата на британския принц Уилям, зае първо място в рейтинга на най-елегантните кралски особи.

Вижте стила на Кейт в снимки >>

Херцогинята на Кеймбридж събра гласовете на 47,8 на сто от участниците в анкета, проведена от академия "Фешън ритейл". Кейт победи съпругата на принц Хари - Меган Маркъл, която е получила подкрепата на 20,1 на сто от анкетираните, отбелязва британският "Сън", цитиран от БТА.

В изследването се отчита, че 38-годишната съпруга на принц Уилям е популярна сред различни поколения, докато херцогинята на Съсекс основно оказва влияние върху стила на хората под 45 г.

"Кейт се научи да съчетава модните тенденции с традициите, като добавя във външния си вид елементи от висшата мода и се вдъхновява от стила на принцеса Даяна. На хората им харесва, че тя спазва кралския дрескод", каза ръководителят на академията Лий Лукас.

"Още от момента, в който вестниците станаха широко разпространени в Обединеното кралство, кралското семейство има огромно влияние върху стила на хората, а сега - с възможностите, които дават интернет и социалните мрежи, за всички е много по-лесно да имитират начина на обличане на кралските особи", добавя Лукас.

Тоалетите на Катрин винаги са внимателно подбрани и съобразени със събитието, на което се появява херцогинята на Кеймбридж. Наред с облеклата на световноизвестни дизайнери, Мидълтън не рядко разчита и на марки като Zara, Marks & Spencer, което прави впечатление на публиката и хората възприемат стила ѝ като по-близък и достъпен за тях.

На трето място в класацията е кралица Елизабет II с роклите си в ярки цветове и шапките в тон с тях.

Най-стилен сред мъжете в кралското семейство според класацията е херцогът на Съсекс принц Хари.