40-годишната Кейт посети Уелс заедно със съпруга си принц Уилям във вторник - първото им пътуване до страната, откакто станаха принц и принцеса на Уелс ден след смъртта на кралица Елизабет.

По време на посещението си в станцията на спасителните лодки в Холихед, за да се срещне с членове на екипажа, доброволци и други хора, на които помага местното подразделение, принцесата получи неочакван подарък от 4-годишно момче на име Тео Кромптън. Тео изглеждаше развълнуван да види кралската особа на живо, като радостно ѝ подари малък букет. Също толкова очарована, майката на три деца прие розовите рози и се наведе, за да разговаря по-отблизо, докато 40-годишният Уилям се присъедини към нея.

Станцията за спасителни лодки, която се намира само на няколко километра от мястото, където двойката някога е живяла като младоженци в Ангълси, е получила 70 награди за храброст, тъй като екипажите се борят с често бурните морета, за да помагат на пострадалите.

След посещението на станцията за спасителни лодки двойката направи кратка разходка до кафе-бар в Холихед, за да се срещне с хора от малкия бизнес и организации като бреговата охрана и морските кадети.

Embed from Getty Images

В следобедните часове кралската двойка се отправи на юг към крайбрежния град Суонзи, за да посети реконструирана църква, която е превърната в процъфтяващ обществен център.

Малко преди двойката да пристигне в църквата "Свети Томас", църковните камбани забиха в мелодията на "God Save the King" и няколко от 300-те доброжелатели, струпани по тясната улица, запяха заедно с тях.

"Чудесно е, че Чарлз ги удостои с тази титла", казва 65-годишната Сара пред сп. "People". "Като момче той винаги е бил известен като Уилям от Уелс. Те са много подходящи за това, тъй като са живели в Ангълси и знаят всичко за Уелс".

Embed from Getty Images

Принц Уилям и принцеса Кейт бяха направени принц и принцеса на Уелс от крал Чарлз III само ден след като кралицата почина "мирно" в замъка Балморал в Шотландия на 8 септември. Висшите кралски особи заминаха за Уелс веднага, щом това беше практически възможно - само ден след края на периода на кралския траур.

Посещението беше особено трогателно. Близките на двойката също така казват, че Уелс има специално място в сърцата им - вкоренено в първия им дом, където живееха, когато се роди принц Джордж, и отразено в решението им да заведат Джордж и принцеса Шарлот в Кардиф по време на уикенда, в който се честваше платиненият юбилей на покойната кралица.