Херцогът и херцогинята на Кеймбридж излязоха еднакво облечени, в синия тон, за да покажат солидарността си с народа на Украйна.

За посещението си в Украинския културен център в Лондон вчера Кейт беше облечена в кашмирен пуловер "Alexander McQueen" в същия нюанс като украинското знаме, като беше добави брошка във формата на бяло сърце. Принц Уилям носеше същата брошка, прикрепена към тъмносиния си блейзър, който съчетаваше със светлосиня риза под плътен тъмносин пуловер.

Embed from Getty Images

Съпрузите помогнаха за опаковането на даренията за украинския народ. 40-годишната Мидълтън държеше в себе си хартиена чанта, когато двойката пристигна, и се оказа, че е донесла специално лакомство за доброволците: домашно приготвени брауни и мюсли.

Двамата помогнаха за опаковането на даренията и разговаряха с доброволците за работата им в центъра, научавайки как британските граждани могат да помогнат на хората в Украйна, както в Европа, така и на тези, които живеят в Обединеното кралство.

Embed from Getty Images

Двойката също така показа подкрепата си за страната в послание, публикувано миналата седмица в платформите им в социалните медии:

"През октомври 2020 г. имахме привилегията да се срещнем с президента Зеленски и първата дама, за да научим за тяхната надежда и оптимизъм за бъдещето на Украйна", написаха кралските особи.

"Днес ние сме заедно с президента и целия украински народ, който смело се бори за това бъдеще."