Принц Чарлз назначи американската певицата Кейти Пери за посланик на Британско-азиатския тръст в помощ на борбата му с трафика на деца, съобщиха Ройтерс и Скай нюз.

Пери, която вече е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, се е срещнала с британския престолонаследник на заседание на сподвижници на тръста в Мумбай през ноември миналата година.

Вижте снимки >>

"Бях впечатлена от силния им план - от местни инициативи до набиране на средства, които целят да бъде намален наполовина трафикът на деца. Затова за мен е голяма чест да бъда посланик на Фонда за защита на деца към Британско-азиатския тръст“, заяви певицата.

Новата роля на Кейти Пери беше обявена на гала вечеря в Лондонската банкетна къща, на която бяха обявени също мерки против трафика на деца и планове за борба с детския труд. Освен принц Чарлз и съпругата му Камила на нея присъстваха британски министри и филатропи.

Благотворителната организация е учредена от принца и британско-азиатски бизнес лидери през 2007 г. за борба с бедността, неравенството и несправедливостта в Южна Азия, предава БТА. По нейни данни 5,8 милиона деца се експлоатират в Индия, като работният ден на много от тях е 15 часа.