Членовете на британското кралско месейство предприеха серия от пътувания през годината, но сега вече имаме някаква представа колко всъщност струват тези пътешествия.

Вижте снимки от най-скъпото пътуване >>

Аристократите са похарчили около 5,97 милиона долара, за да обикалят по света и повечето са свързани с официалните им визити. Има едно обаче, което надхвърля всички.

Награда за най-скъпо пътешествия за годината, калкулирано според британската финансова година, която започва и свършва през март, отива при принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър Боулс. Тяхното пътуване до Карибите през март е струвало 530 000 долара.

Визитата им включваше 50 различни ангажимента на 10 острова със спирки в Барбадос, Света Лусия, Гренада и Куба. Те летяха с военен самолет.

Това обаче не е единственото им скъпо пътуване през годината. Те заемат и следващите две места с визитите си в Гамбия, Гана и Нигерия на стойност 275 000 долара и до Франция и Гърция за около 200 000 долара.

Четвърто в класацията е пътешествието на принц Хари и Меган Маркъл за официалната им визита в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга за около 100 000 долара. Жилищните нужди на младосто семейство също се оказаха доста скъпички, като стана ясно, че реновирането на Фрогмор котидж е струвало около 3 милиона долара.

На младите родители им предстои и още едно нескромно пътуване, този път до Африка и в компанията на сина им Арчи, който се роди през май.