Момчетата от корейската група BTS се срещнаха с американския президент Джо Байдън в Белия дом. Фокусът на разговора са били престъпленията от омраза, извършвани срещу хора от азиатски произход. Срещата беше закрита за медиите.

Музикалните звезди направиха кратки изявления пред журналистите преди да се видят с държавния глава на Съединените щати, като призоваха за прекратяване на насилието срещу американци от азиатски произход.

"Бяхме поразени от скорошния ръст на престъпления от омраза", сподели Джимин от BTS чрез преводач. "Да сложим край на това и да подкрепим тази кауза".

В последната година се отчита рязък скок на престъпленията от омраза срещу азитаската общност в САЩ. Смята се, че атаките са се увеличили, тъй като политици и експерти насърчават американците да обвиняват Китай за разпространението на новия коронавирус.

Снимка: Getty Images

От Белия дом съобщиха, че една от целите на срещата е била "да се обсъди значението на разнообразието и включване на k-pop групата като посланици на младите хора, разпространяващи надежда и позитивност по света".

Корейските музиканти са известни с това, че използват текстовете на песните си и социални кампании в подкрепа на младежите. Те са и основата част от милионите почитатели на бандата, която е една от най-популярните в световен мащаб.

От мениджърския екип на изпълнителите обявиха, че за тях е чест да бъдат поканени в Белия дом.

Снимка: Getty Images