72% от британците са на мнение, че принц Хари е най-популярният член на кралското семейство, става видно от национално проучване на компанията YouGov.

В анкетата херцогът на Съсекс изпреварва по броя на предпочитанията своята баба - 92-годишната кралица Елизабет II и своя брат - принц Уилям. Хари е поддържан от 86% от анкетираните жени и от 69% от анкетираните мъже.

Кралицата остава най-популярният член на кралското семейство сред гласувалите мъже в анкетата - 71%. Принц Хари и принц Уилям значително изпреварват по популярност сред британците своя баща, който е престолонаследникът на британската корона. Синът на кралицата, който утре ще навърши 70 години, заема едва 7-o място в класацията на най-популярните представители на кралското семейство.

Херцогинята на Кембридж Кейт се оказа втората по популярност след Елизабет II представителка на монархията от женски пол. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, съпруга на принц Хари, заема в класацията шесто място. Бившата американска актриса отстъпва само с един процент на 97-годишния съпруг на кралицата, принц Филип. Осма по рейтинг е дъщерята на Елизабет II - принцеса Ана.

В допитването, проведено от 15 май до 31 октомври са взели участие 3 600 жители на Обединеното кралство, пише БТА.