Творчеството на нашумелия български латино-регетон дует Torino & Pashata за пореден път стана жертва на албанска атака. Песента "Plan B" - колаборация между Torino & Pashata и Камелия, която достигна до номер едно в българските класации, беше премахната от YouTube след неправомерно подвигнати обвинения от страна на албански музикални дистрибутори.

Това не е първият път, в който дуетът става мишена на подобни нападки. По-рано през изминалата година парчето отново бе премахнато от канала им "Kings Records" в уебсайта за видеосподеляне, поради обвинения от страна на албанците за плагиатство на тяхна песен, която пък на свой ред е абсолютно копие на известен американски поп-баладичен хит.

Становището на Torino & Pashata по въпроса е твърдо и красноречиво:

"В музиката и в креативната сфера като цяло трябва да се прави разлика между взаимстване и копиране. Не крием, че се вдъхновихме от произведението на албанските колеги и наченки на неговото звучене могат да бъдат открити в припева на Plan B. За копиране обаче не може да става и дума.

По същата логика, мотивите от мега хита на Камелия - "Луда по тебе", с които започва нашия сингъл, са просто препратка, а не кражба. И, най-важното, както всяка друга наша песен, създадохме и тази за хората. Те ясно ни показаха, че я обичат и не смятаме да позволим на външни пречки да им отнемат това."

Въпреки всичко, "Plan B" отново бе качена в YouTube и вече събра повече от 20 хиляди гледания и слушания, доказвайки за пореден път, че е едно от най-харесваните български парчета до момента.