Една от най-успешните млади звезди на световната сцена - Шон Мендес, стана жертва на обир, при това посред бял ден. В края на миналата седмица в дома му, намиращ се в Лос Анджелис, проникнали крадци, които са влезели в сградата през един от прозорците. По това време обаче певецът и половинката му Камила Кабело били в жилището, като именно тяхното присъствие е осуетило плана на обирджиите. Двамата са напълно невредими.

Установявайки, че в къщата има хора, бандитите задигнали каквото могат, стараейки се да напуснат мястото максимално бързо. Сред откраднатите вещи били и ключовете за паркирания отвън джип на изпълнителя на "Stitches", който предоставил на апашите чудесен вариант за бягство. Само за няколко минути те се натоварили на него и потеглили в неизвестна посока, отдалечавайки се от местопрестъплението.

Няколко дни по-късно полицията забелязала паркиран на улицата автомобил Mercedes G-Class, който напълно отговарял на описанието на липсващото превозно средство на Мендес, а след бърза справка на регистрационния му номер, служителите на реда разбрали, че това е същият автомобил. По данни на полицейското управление той бил в добро състояние, без видими щети. Заподозрени за грабежа обаче все още няма, като разследването по случая продължава да тече.

Шон Мендес и Камила Кабело

Снимка: Getty Images

Американската преса предполага, че инцидентът е свързан със серия от неотдавнашни обири на имоти, собственост на знаменитости, сред които попадат този на Джони Деп в Холивуд Хилс, както и тези на Ким Кардашиян и Кайли Дженър в Хидън Хилс, Калифорния.

През март складовите помещения на Бионсе бяха разбири два пъти, като от тях бяха откраднати най-различни луксозни предмети, чиято стойност наброява един милион щатски долара. Тогава певицата се прости с няколко скъпи дизайнерски рокли и дамски чанти, играчки, принадлежали на децата им с рапъра Джей Зи и дори снимки от личния ѝ архив.

Шон Мендес и Камила Кабело

Снимка: Getty Images