Британската кралица Елизабет Втора поздрави участниците във фотографския проект, организиран под егидата на херцогинята на Кембридж Кейт, с идеята да се документира живота на британците по време на пандемията, съобщи Ройтерс.

Повече от 30 000 снимки бяха изпратени за участие в конкурса. Сред тях Кейт и останалите четирима членове на журито подбраха 100 кадъра, които ще бъдат публикувани от Националната галерия за портрети.

"Херцогинята на Кембридж и аз бяхме вдъхновени да видим как фотографиите са уловили решителността на британския народ в тези трудни времена, независимо дали става дума за почит към усилията на работещите на първа линия, към духа на общностите или показват усилията в подкрепа на нуждаещите се", казва кралицата в писмо до участниците в конкурса.

Проектът започна през май с покана към всички, живеещи във Великобритания, независимо от възрастта им, да участват със заснет от тях портрет по време на карантината.

Съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън, която е запален фотограф, и останалите членове на журито подчертаха, че в конкурса ще се оценява не толкова техническото качество на снимките, колкото чувствата и опита, който показват, пише БТА. Част от снимките, изпратени за проекта, ще бъдат показвани на изложби на различни места във Великобритания.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos