Кралица Летисия не веднъж е доказвала, че не е от значение какво ще облече една жена, за да привлече всички погледи към себе си, когато е надарена с естествена красота. Съпругата на Фелипе VI може да изглежда великолепно и в съвсем семпло облекло, дело на по-достъпните марки. Тя многократно е потвърждавала този факт, появявайки се в публичното пространство с дрехи, чиято цена не възлиза на 3-месечната заплата у нас, както по принцип правят повечето кралски особи.

Вижте снимки >>

Но когато бившата журналистка иска да остави околните без дъх, тя определено знае как да го постигне. Точно този ефект постигна, когато се появи на ежегодния военен парад Pascua Militar, който по традиция се състои на всеки 6 януари в Мадрид. Събитието започва с шествие на открито, след което завършва с прием в тронната зала на кралския дворец, където монархът посреща министър-председателя на Испания, министъра на отбраната, началника на отбранителния щаб и др. значими гости.

За важното събитие Летисия бе истинско олицетворение на изтънчеността. Тя носеше великолепна рокля тип "сако" в актуалния за 2020 г. цвят - класическо синьо, обявен от изследователския център "Пантон" в последните дни на миналата година. Тоалетът, който отпред се закопчаваше само с 1 копче, имаше V-образно деколте, дълги ръкави и цепка в предната си част, разкриваща стегнатите крака на брюнетката. Дрехите бяха допълнени от черни велурени обувки на висок ток "Magrit".

Впечатление направиха перлените обеци, чиито бисери са обградени с диаманти и сапфири, които в миналото са принадлежали на графинята на Барселона. Летисия ги получи през 2003 г. като предбрачен подарък от кралица София - майка на Фелипе VI, но не ги е носила от 2004 г., когато ги сложи за гала вечерята преди сватбената си церемония. Блясъкът ѝ се допълваше и от пръстена "Karen Hallam", който също има сантиментална стойност за нея, тъй като е подарък от двете ѝ дъщери.

След официалната част на открито, през която бе придружена от министър-председателя на Испания - Педро Санчес, и министъра на вътрешните работи – Фернандо Гранде Марласка, Летисия се присъедини към съпруга си в двореца, за да посрещне и приветства гостите на тържеството.