Кралица Елизабет Втора беше заснета да се усмихва, в много добро настроение по време на Royal Windsor Horse Show, дни след като пропусна откриване на парламента поради проблеми с мобилността.

Тя беше със слънчеви очила и тъмносиня жилетка, в стил navy, и разговаря оживено с няколко души - за които се смята, че са официални лица - от прозореца на своя Range Rover.

Кралицата, която скоро ще празнува платинен юбилей, беше в много добра форма, а хората наоколо се опитваха да снимат с телефоните си. По-късно Елизабет Втора зае място на трибуните, аплодирана от тълпата. Тя се придвижваше с помощта на бастун.

Embed from Getty Images

Предполага се, че няколко от конете на кралицата участват в събитието, което се провежда в частната територия на замъка.

Royal Windsor Horse Show е организирано за първи път през 1943 г. и оттогава продължава да се провежда всяка година и сега е единственото шоу в Обединеното кралство, което е домакин на международни състезания в три дисциплини. 

По време на конното шоу в Уиндзор, което започна в четвъртък и ще продължи до неделя, ще се проведе и спектакълът "Галоп през историята". В него ще вземат участие повече от 500 коне и 1000 изпълнители. Представлението е по случай на 70-ата годишнина от възкачването на престола на Елизабет Втора.

В неделя се очаква британската кралицата отново да се появи на трибуните. Планирано е в спектакъла да участва цяла плеяда от международни звезди, сред които Том Круз и Хелън Мирън.

Появата й на кралицата в Уиндзор беше дни, след като тя пропусна откриването на парламента във вторник за първи път от 59 години, като вместо нея принц Чарлз произнесе речта й.

В изявление на двореца тогава се каза, че това се дължи на нейните "епизодични проблеми с мобилността" и че решението е взето "след консултация с нейните лекари".

За първи път тя беше заснета да ходи с бастун през октомври - същия месец, когато прекара една нощ в болница за "изследвания" и през следващите няколко месеца беше под лекарско вето да изпълнява само леки задължения. 

Последният път, когато 96-годишната Елизабет беше видяна на публично място, беше на възпоменателната служба на съпруга й принц Филип, херцога на Единбург през март.

Embed from Getty Images