Наблюдавайки отстрани привидно привилегирования живот на кралските особи, които по традиция заемат почетно място под ярките светлини на прожекторите, човек лесно може да забрави, че на практика те не се различават много от него самия. Да, истината е, че ако оставим настрана техните титли, идващи с редица блага, които ги поставят на върха на социалната йерархия, ще видим съвсем обикновени хора, подчинени на стриктен протокол, диктуващ почти всяко тяхно действие извън двора, а нерядко и в неговите предели.

Надали обаче всички те приемат с благодарност правилата и етикетите, които безусловно трябва да спазват, вместо да оставят собствената си воля да поеме контрола над дните им. Особено ако говорим за младите представители на високопоставените фамилии, като например испанските принцеси Леонор и София, съответно на 16 и 15 години, които навярно биха желали да бъдат просто тийнейджърки, каквито всъщност са.

Вижте снимки на кралица Летисия >>

Въпреки факта, че трябва да спазват определено поведение, подхождащо на аристократичния род, от който произлизат, влеченията, присъщи за техните връстнички, далеч не са им чужди. Напротив, двете момичета харесват едни и също неща като всички останали. Свидетелство за това е съвсем скорошната им поява на концерт на певеца Хари Стайлс, на който са отишли заедно със своята майка кралица Летисия. Изявата на изпълнителя, който вероятно е останал поласкан от присъствието на подобни авторитетни персони, каквито всеки певец мечтае да види сред публиката си, се състоя в Мадрид, като част от турнето му "Love оn Tour".

Испанските медии предадоха, че трите дами са били настанени във VIP ложата на събитието, където са се забавлявали от сърце, танцувайки на песните на носителя на награда "Грами". Безсъмнено това е била гледка, която си струва да се види, само че учудващо все още никъде не са се появили снимки или видео клипове, които да я покажат.

Кралица Летисия с дъщеря си принцеса Леонор

Снимка: Getty Images

Нещо повече, "El Pais" пише, че преди старта на грандиозното шоу, събрало хиляди пред сцената хиляди почитатели на артиста, те са получили позволение да посетят неговата гримьорна, където са имали възможността да се запознаят с него, поднасяйки му своите поздравления за успеха му. Разбира се, ако на двете момичета им бе разрешено да имат собствени акаунти в социалните мрежи, то без каквото и да било съмнение сега в тях щяха да бъдат публикувани поне няколко снимки, запечатели срещата им с музикалната звезда, но уви... Въпреки това не е трудно да си представим, че вълнението им от контакта с британеца е било наистина голямо, както и неговото между другото, предвид че застанал очи в очи с принцеси.

Тамошната преса предава, че вечерта, в която съпругата на крал Фелипе VI и децата им са решили да напуснат официалната си резиденция в столицата, за да се отдадат на забавления, се е състояла малко преди да заминат за Майорка, полагайки старт на лятната си ваканция. Въпреки това за бившата журналистка първите дни от нея преминаха в ангажименти, тъй като ѝ се наложи да бъде част от тазгодишното издание на филмовия фестивал "Atlàntida Mallorca", в рамките на който връчи награда на френската актриса Изабел Юпер. 24 часа по-късно тя и семейството ѝ бяха на официално посещение на двореца във Валдемоса, за което Леонор бе облечена в стилна бяла рокля, а сестра ѝ се бе спряла на розов тоалет.

Снимка: Getty Images