Лейди Селия Вестей, която бе кръстница на принц Хари, почина "внезапно, но спокойно" преди четири дни, гласи официалното изявление на семейството ѝ, съобщава британският в. "The Sun". Изданието съобщава, че малкият син на принцеса Даяна, който от няколко месеца живее със съпругата и сина си в Съединените щати, се е свързал с наследниците на Вестей, за да поднесе своите съболезнования.

Известието за кончината ѝ, поместено във в. "Daily Telegraph", гласи:

"Лейди Селия си отиде от този свят внезапно, но спокойно в събота - 28 ноември. Тя бе възлюбена съпруга на Сам, любяща майка на Уилям, Артър и Мери и баба на Ела, Франки, Сам и Козима. Погребението ѝ ще бъде частно. Цветя ще се приемат само от семейството, но всички опечалени, могат да направят дарение в памет на Селия за любимия ѝ клуб за конна езда "Ebnoy".

Селия Вестей бе една от шестте кръстници на принц Хари, избрани от неговите родители през 1984 година. Британската преса пише, че решението на Чарлз и Даяна е причинило голям раздор в двора, тъй като са се спрели на нея, вместо на принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора.

Embed from Getty Images

Лейди Селия бе сред близките приятелки на настоящия британски монарх, както и съпругът ѝ Самюел, служил в двореца от 1999 до 2018 година. Преди две години двамата присъстваха на сватбата на херцозите на Съсекс в параклиса "Сейнт Джордж".

Embed from Getty Images