Детройт отдаде посмъртно почит към легендарната певица Арета Франклин, кръщавайки поща в града на нейно име, съобщи БТА.

Членове на семейството на Франклин, както и пощенски служители и длъжностни лица посетиха бившата пощенска станция Фокс Крийк, за да отпразнуват промяната на името й в чест на Кралицата на соул музиката.

"Наследството ѝ живее в музиката, в семейството. Към списъка с наследството й ние добавихме и пощенска служба с нейното име", сподели демократката от Мичиган Бренда Лорънс, която е и дългогодишна пощенска служителка. Лорънс е била и приятелка на Франклин и е представила законопроекта в Конгреса, довел до промяна на името на пощата.

"Понякога хората се чудят дали членовете на Конгреса могат да се обединят", каза през смях демократката по време на церемонията по освещаването. "Конгресът може да го направи, когато става въпрос да бъде почетена тази невероятна личност", допълни тя.

Пощенската служба се намира на няколко километра от центъра на града и недалече от концертния амфитеатър на река Детройт, който също е кръстен на Франклин. Занапред тя ще бъде известна като "Пощенска сграда Арета Франклин".

Кралицата на соул музиката, записала класики като "Think", "I Say a Little Prayer" и "Respect" по време на легендарната си кариера, почина през 2018 г. на 76-годишна възраст в дома си в Детройт, припомня агенцията.