След като стана ясно, че през миналата седмица Дженифър Фавлин е подала молба за развод, целяща да сложи край на 25-годишния им брак със Силвестър Сталоун, мнозина си зададоха съвсем логичния въпрос какво се крие зад нейното решение, при положение че отстрани поне, съпрузите изглеждаха като една от най-стабилните холивудски двойки. Все пак неотдавна те посрещнаха сребърната годишнина от своята сватба, без да дават вид, че домът им е застигнат от проблеми, намерили място под неговия покрив. Както обаче се оказа, явно точно така се е случило...

Разбирайки за разпада на отношенията им, задокеанските издания побързаха да разровят отломките, за да задоволят любопитството на совите читатели, разкривайки какво е довело до него. Така преди ден се появи твърдението, че ябълката на раздора, разразил се между тях, е... куче, което актьорът наскоро е получил като подарък. Според различни публикации той и половинката му са се скарали за грижите на четириногото, които трябвало да паднат основно върху бившия модел, тъй като мъжът ѝ често пътувал по работа. Наред с това се посочва, че неговото постоянно отсъствие от семейното огнище също било фактор за раздялата им, допринесъл везните да се наклонят нейна посока.

Вижте Силвестър и Дженифър през годините >>

Сега обаче звездата от "Рамбо" реши да пристъпи напред, за да хвърли светлина по темата, опровергавайки написаното от пресата.

"Не сме прекратили съюза си заради подобен тривиален спор", категорично заяви той пред TМZ. "Просто тръгнахме в различни посоки. Изпитвам огромно уважение към Дженифър и винаги ще я обичам! Тя е невероятна жена, най-милото човешко същество, което някога съм срещал", призна носителят на награда "Златен глобус".

Снимка: Getty Images

Пред медията кино ветеранът коментира и другата версия за финала на романса им, обикаляща водещите заглавия по различните таблоиди от няколко дни насам, а именно преценката му да заличи татуировката с лицето на доскорошната си съпруга, която си направи на рамото преди четиринайсет години, поставяйки върху нея друга, изобразяваща покойния му домашен любимец Бъткъс. По думите му той имал намерението да освежи портрета на жена си, стоящ върху кожата му, но понеже планът му се увенчал с провал и рисунката била съсипана в процеса, сметнал, че най-удачно би било, ако просто я скрие под нова. Така сега на нейно място там стои главата на булмастифа, който в миналото, когато все още е тепърва прохождащ в индустрията артист, продава на непознат за 40 долара, тъй като няма достатъчно пари, за се грижи за него, а впоследствие, след успеха на "Роки, си го връща обраното, плащайки на мъжа колосалната сума от 15 хиляди долара. TMZ предава, че макар да е скрил татуировката на Дженифър от ръката си, Силвестър има още една нейна на гърба си.

В ексклузивно изявление, дадено за "People" Дженифър каза: "Тъжно ми е да съобщя, че след 25 години брак подадох молба за развод. Въпреки че вече няма да сме женени, винаги ще го ценя и знам, че и двамата сме отдадени на нашите красиви дъщери."

Снимка: Getty Images

"Моля за уединение за нашето семейство, докато вървим приятелски напред", добави тя.

В документите за развода, получени от списанието, се посочва, че "бракът вече е разтрогнат". В тях се посочва още, че "според информация и убеждения Сталоун е участвал в умишлено разпиляване, изчерпване и/или прахосване на брачни активи, които са имали неблагоприятно икономическо въздействие върху тяхното имущество". Затова съпругата му иска "да бъде компенсирана, като получи част от придобитото по време на съвместния им живот".

Сталоун и Флавин се ожениха през 1997 г., година, след като се запознаха в ресторант в Бевърли Хилс, Калифорния. Те имат три дъщери: Скарлет, която е на 20 г., Систин - на 24 г., и София - 25 г.

Снимка: Getty Images