Независимо дали си го признаваме или не, днес всички малко или много сме жертва на технологиите, превърнали се в неизменна част от нашето битие. И макар да са създадени като улеснение за човека, те могат да бъдат истинско проклятие, тъй като той става напълно зависим от тях и по този начин те окупират по-голямата част от дните му. Освен това, повечето устройства дават достъп на техните притежатели до социалните мрежи, в които животът има съвсем различен образ от реалността.

В тези платформи повечето хора сякаш се опитват да представят както себе си, така и своя лайфстайл във възможно най-добрата и бляскава светлина, без значение дали е истина или не, важно е просто да събудят завистта на останалите потребители.

Вижте снимки >>

Допреди няколко години единствено нежният пол бе набеждаван, че често прибягва до заблуда, когато въпросът опре до виртуалното пространство, но истината е, че с времето и господата понаучиха това-онова за измамното представяне в сайтовете и употребата на разкрасителните приложения, които могат не само да заличават несъвършенствата по кожата, но и да "моделират" тела - стеснявайки ханша или издувайки мускулите, според различните нужди на човек.

Разбира се, една от причините за това се крие в несигурността, която хората изпитват спрямо самите себе си, караща ги да прибягват до обработка на своите снимки. Всъщност, това не е чуждо дори за популярните имена, без значение от техния пол.

Така например наскоро Кристиан Костов сподели с последователите си в Инстаграм, че неговите приятели го критикуват заради филтрите, които използва за своите изображения. Причината е, че певецът, класирал България на заветното 2-ро място в песенния конкурс "Евровизия", изпитва дискомфорт от кожата на лицето си. Ето защо, вслушвайки се в близките си, той реши да покаже на своите почитатели как изглежда в действителност.

"Имам мазна кожа, която е предразположена към акне. Отделих време и пари да реша този проблем, дори промених диетата си, което също бе наистина трудно. Защо пиша това? Понеже всеки път, когато някой ми изпрати съобщение от рода на "Кожата ти е перфектна", аз се чувствам зле, тъй като това не е вярно. На мнение съм обаче, че кожата не е нещото, което ни определя. На мен също не ми е чуждо да се чувствам грозен и да не искам да отида на работа. Все още имам да дълъг път, който трябва да извървя, преди окончателно да победя тази своя несигурност. Но запомнете, че вие сте обичани, независимо от начина, по който изглеждате. Всъщност, през повечето време вие сте единствените, които ги е грижа за глупавата пъпка на челото ви", написа той към серия от кратки видео клипове, споделени като истории в Инстаграм, в които показва несъвършенствата на собствената си кожа.

Костов дори направи колаж от фотографии, с които показа как е изглеждал през 2018 г., показващи акне върху бузите му, което признава, че и до днес понякога получава на хормонална основа.

Преди да направи тази крачка, признавайки за проблема си, изпълнителят прояви чувство за хумор.

"Ето мое селфи без филтри. Можете да видите мазната ми кожа, девствената ми брада и пъпките, които са скрити под грима", написа той.