Американският актьор и носител на награда "Оскар" Куба Гудинг-младши се призна за виновен по обвинение в опипване на жена в нощен клуб в Ню Йорк през 2018 г.

Това е част от споразумение, което той сключи с прокуратурата, за да избегне влизане в затвора.

Холивудската знаменитост също така не отрече вината си, че е осъществил "физически контакт без съгласие" и с други две жени през 2018 г. и 2019 г. Той направи това три години след като беше арестуван, се казва в изявление на Окръжната прокуратура в Манхатън.

Според постигнатото споразумение, ако 54-годишният артист продължи да посещава определените от съда консултации за срок от шест месеца, може да оттегли признанието си за по-тежко престъпление и то да бъде заменено с по-леко закононарушение. Ако обаче не изпълни договорката, той е заплашен с една година лишаване от свобода.

Звездата от "Мъже на честта" беше обвинен от общо три жени в неправомерни докосвания в различни нощни заведения в Манхатън през 2018 и 2019 г.

Той се призна за виновен по най-тежкото обвинение, включващо и насилствена целувка на жена през септември 2018 г., обясни говорител на прокуратурата.

Куба Гудинг-младши се явява в съда

Снимка: Getty Images

"Извинявам се за това, че съм накарал някого да се чувства неподходящо докоснат", каза Куба в съда, цитиран от вестник "New York Times".

Представител и адвокат на актьора не бяха открити за коментар, предава БТА.

Куба Гудинг младши печели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за изпълнението си във филма "Джери Магуайър".

Снимка: Getty Images