Големият музикант Мийт Лоуф почина на 74 години, съобщи BBC.

Новината бе потвърдена в страницата на звездата във Фейсбук от семейството му. "Сърцата ни са разбити. Той напусна този свят тази вечер, със съпругата си Дебора до себе си. Дъщерите му Пърл и Аманда и близки приятели са били с него през последните 24 часа", се казва в съобщението. Певецът, чийто албум "Bat Out Of Hell" е един от най-продаваните на всички времена - 100 милиона албума по целия свят, се появи и в филми "Боен клуб", "Фокус", "Rocky Horror Picture Show" и "Wayne's World".

Все още не е обявена причината за смъртта на един от най-иконичните гласове в рок музиката. Доскоро нищо не подсказваше да има здравословни проблеми. Изпълнителят с рождено име Майкъл Лий Ади даже се готвел за нови музикални подвизи. 

Тогава той обяви и намерението си да запише нов албум, съдържащ "четири или пет нови парчета", включително "What Part of My Body Hurts The Most".

В публикация във Фейсбук през ноември 2021 г. той сподели че с групата му ще се върнат в студиото през януари 2022 г., за да запишат седем нови песни за предстоящ албум, който също ще включва парчета на живо от 70-те години на миналия век до днес.