Поп звездата и актриса Лейди Гага приветства певицата Бритни Спиърс след отпадането на попечителството над нея повече от десетилетие след психическия й срив и нарече Спиърс "вдъхновение", понесло лошо отношение от музикалната индустрия, съобщи БТА.

Лейди Гага каза, че също се бори с психически проблеми като травма след сексуално посегателство от страна на музикален продуцент, когато е била на 19 г. Тя говори пред "Ройтерс" за Спиърс на премиерата на "Домът на Гучи" в Милано. "Тя е изключително талантлива, невероятно вдъхновяваща и съм щастлива, че празнуваме днес, че тя ще навлезе в нова фаза на живота си", каза Лейди Гага за Спиърс. 

В петък съд официално прекрати 13-годишното попечителство върху Бритни Спиърс, което контролираше как харчи парите си, кога да се изявява на сцена, какви лекарства да взема и кой има право да посещава дома й.

Снимка: Getty Images

Лейди Гага, която създаде фондацията "Born this Way" в подкрепа на хора, които се борят с психически травми и проблеми, каза, че Спиърс, която от тийн феномен се превърна в международна звезда, не е получила добро отношение от музикалната индустрия след срива си, когато певицата обръсна главата си и след това постъпи на лечение в клиника.

Лейди Гага похвали и усилията, които самата Спиърс е положила, за да отхвърли попечителството. "Тя се труди упорито за този момент и се надявам, че го усеща", каза Лейди Гага.