Мултиплатинената изпълнителка и носител на ГРАМИ, Лейди Гага, представя дългоочаквания си 6-ти албум "Chromatica" с 16 нови трака и зашеметяващи колаборации.

Още с премиерата си новият албум се нареди под #1 в класациите на iTunes в 58 държави.

С "Chromatica"Лейди Гага отново заема поп трона си и предлага лятното поп-денс бягство, от което светът се нуждае точно сега. И този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си. Много моменти в албума хвърлят суров, честен поглед върху живота ѝ.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

"По-добре да съм суха, но поне съм жива", пее звездата в дуетното си парче с поп дивата Ариана Гранде - "Rain On Me". И отнесено към ситуацията в света в момента, този трак внася позитивизъм и провокира мисли за благодарност за това, което имаме, въпреки обстоятелствата. Парчето е най-големият дебют на 2020 г. в Spotify, след като директно се изстреля до #1 в Global Spotify Chart и в класацията на САЩ. "Rain On Me" се нареди под #1 и в iTunes в над 29 страни, както и в глобалната класация на Apple. Парчето е рекордьор в историята на Spotify като най-стриймваното за ден парче-колаборация на артисти-жени. Екстравагантното видео е гледано над 60 млн. пъти.

Поп категоричността в първите 2 издадени сингъла от "Chromatica" - "Stupid Love" и "Rain On Me" носи абсолютното усещане за завръщане на Лейди Гага у дома.

Сред колаборациите от висок клас в албума са и съвместните парчета на певицата с момичешката #1 K-Pop група Blackpink ("Sour Candy") и с дългогодишния ѝ приятел Елтън Джон ("Sine From Above"). Парчето-колаборация с Blackpink вече е #1 в iTunes в 53 страни.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group