Холивудската звезда Лиъм Нийсън пристигна у нас за снимките на голяма кинопродукция. Снощи той кацна на Летище Бургас. Кметът Димитър Николов разпространи в профила си в социалната мрежа кадри от пристигането му, направени от журналиста Петър Генчев.

Нийсън ще снима в Созопол. Кадрите ще бъдат заснети на марината в морския град в следващите дни. В продукцията ще участват и български статисти.

При пълна конфиденциалност днес от екипа подготвяха снимачната площадка. Камерата ще се завърти на яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова, предаде БНР.

Христо Бардуков, началник на отдел "Култура и образование" в Община Созопол, който се е срещнал с част от снимачния екип, сподели:

"Филмът се казва "Спомени". Снимките ще са основно нощни. Обещават, че ще бъде топ и заслужава да бъде гледан. Посрещнаха ни много дружелюбно, но информацията е оскъдна. Очаровани са от Созопол и съдействието, което срещнаха. И което е най-хубаво, със сигурност за в бъдеще като стане дума за филми с морска тематика, една от любимите им дестинации ще е Созопол, това ни беше обещано от екипа."

От продукцията са разкрили, че на яхтата ще има парти, което завършва с убийство. Най-вероятно става дума за филма "Memory", римейк на холандски филм от 2003 година. Според публикации в чуждата преса главният герой е експерт убиец, който се превръща в мишена след като отказва да изпълни задача. Режисьор на продукцията е Мартин Кембъл, който е сред създателите на култови летни като "Маската на Зоро" и "Казино Роял".

Местните все пак се надяват Лиъм Нийсън да се разходи по улиците и да разгледа Стария Созопол. Председателят на Общинския съвет Георги Пинелов посочи:

"Лиъм Нийсън е сериозно име в киносредите. Говори много добре за нас като организация, като условия, които предоставяме. Със сигурност ще е в плюс и една добра реклама за Созопол."

Нийсън получава световно признание с ролята на индустриалеца Оскар Шиндлер в "Списъка на Шиндлер, режисиран от Стивън Спилбърг, за която има номинации за "Оскар" и "Златен Глобус". Емблематични са ролите му в "Твърде лично" и "Междузвездни войни". В последните години играе основно в трилъри.