Лили Иванова беше посрещната на крака на първия от трите концерта в зала 1 на НДК. За много от почитателите на най-голямото име в българската музика това бе дълго чакана среща, отлагана два пъти заради пандемията. И това очакване сякаш се е превърнало в още по-голяма жажда за среща - за това да слушаш само българска музика, представена от само български музиканти, и то на световно ниво.

Перфектен звук и красиво осветление - за които Лили не пропусна да благодари на Антоан Хадад и Ангел Попов, и не на последно място - топла зала, са само детайлите от този 90-минутен спектакъл, изпълнен с "любов до краен предел" (както се пее в една от новите песни "Без контрол").

Вижте снимки на Лили >>

Лили Иванова е сред малкото родни певци, които на живо умеят да създават уют за своята публика. Затова и публиката иска още и още от нея, а тази жажда е изумителна - защото продължава от 1961 г., когато момичето от Кубрат решава да се премести в София. Вече 60 удивително плътни, ползотворни и лишени от безсмислени ходове години - близо 40 албума, близо 12 000 концерта, близо 1000 песни, все по-близо до сърцата на хората...

"На вас ви в лесно, но аз се вълнувам" са думите на Лили, които най-точно описват цялостната атмосфера и настроение от 14 декември. След като си бил лишен от сцената и свободата да се изразяваш чрез изкуството си, още по-впечатляващо е, когато изглеждаш в перфектна форма, поддържаш тази форма, адекватен си на времето и професията си, развиваш се и поддържаш собствените си високи стандарти.

На концерта Лили Иванова представи 15 песни, чиято подредба бе в своеобразна емоционална градация и разходка през всички години от нейното творчество. В началото бяха четирите песни от новия мини албум "Чуй душата ми", от който, освен "Без контрол", са също "Животът" и "Маската". Последваха го "Ако спра да обичам" - песента за вечното момиче, чието време "в радост изтича" и винаги има просълзени, вечният хит "Искам те", песента с мирис на море "Този свят е жена" и едно наистина "Невероятно" парче, в което Лили показва цялата красота на гласа си.

На "За тебе бях" публиката отново беше на крака и така остана до края, пеейки със своята любимка "Щурче", "Детелини", "Панаири". През последните години няма концерт на Лили без "Присъда" и изпятото с много любов откровение: "Последната ми дума ще е песен".

Финалът на вечерта бе с "Предупреждение" - песен, с която пред време певицата откриваше концертите си. Хитът от едноименния албум излиза през 1980 година.

За музикантите си Лили Иванова отбеляза, че част от тях са до нея "вече 10-15 години, а някои и повече" - както Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон). В бенда са също Ангел Дюлгеров - китари, цигулка и аранжор на цялата програма, Орлин Цветанов - цигулка, Росен Ватев - ударни, и вокалното трио "ЛаТиДа" - беквокали. Изненадата бе басистът Борис Таслев на мястото на Веселин Веселинов-Еко.

Но още по-голямата изненада бяха думите "Бяхте съвършени". Това бе отговорът на Лили - на продължителните аплодисменти и спонтанните виковете от залата "Лили, супер си" и "Обичаме те".

Тази вечер в зала 1 на НДК е вторият от трите концерта на Лили Иванова. Своеобразният триптих поставя кулминационната точка на нейното национално турне, минало през Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе, припомня БТА. Предстои да бъде издаде специален брой на "ЛИК", посветен на Лили Иванова.