По стар български обичай погачата за новородените бебета се прави на 40-ия ден от тяхната поява на този свят. На ритуалът се гледа като на представяне на детето пред обществото - първото голямо събиране в негова чест, тъй като според църковната традиция преди изпълнението на обреда не би трябвало да се допускат посещения както при него, така и при майка му. На събирането се канят само жени, които, подобно на орисниците в приказките, "наричат" на бебето и му пожелават различни успехи по неговия житейски път.

След като в края на септември Луиза Григорова даде живот на сина си Бран, сега актрисата реши да спази традициите и организира пищно тържество в чест на първородния си наследник, на което присъстваха нейните най-близки приятели. Нещо повече, за разлика от повечето популярни дами у нас, звездата от "Диви и щастливи" реши да запретне ръкави и сама да направи питката, правейки празника още по-специален.

Вижте снимки >>

Преди броени часове актрисата показа на почитателите си своите завидни умения в месенето чрез поредица от 24-часови истории, които качи в своя Инстаграм акаунт. Наред с кратките видео клипове, разкриващи собственоръчно приготвеното тестено изделие, брюнетката сподели и множество изображения, показващи богата декорация на помещението, в което се е състояло събитието.

Украсата включва множество различни по големина и форма балони в бяло, синьо и сребристо. Една част от тях са обграждат големия надпис "Погачата на Бран", а друга са наредени като своеобразни облаци, върху които са поставени огромни плюшени мечоци. Атмосферата се допълва от бели рози, фенери и лампички.

За хубавия повод Луиза се е спряла на ежедневно облекло в черно, включващо тениска, дълга пола и дантелен чорапогащник, които е съчетала с високи кубинки. Визията си е завършила с чифт обеци тип "халки".

"Първият ни празник! Погачата на Бран! Беше страхотно изживяване Всеки ден с него е благословия!", пише тя към снимка, на която позира пред фотографския обектив, държейки бебето в скута си.

Постът ѝ бързо събра хиляди харесвания в социалната мрежа.

"Винаги сте била красива, но сега излъчвате безмерно щастие и светлина!", коментира една от последователките ѝ.