Любимата на поколения украинци актриса Оксана Швец беше убита в столицата Киев по време на руска ракетна атака, съобщават от "People", позовавайки се на съобщение от театъра, в който тя е работила. Новината за смъртта на Оксана Швец, високо ценена украинска театрална актриса, натъжи почитателите на изкуството, отбелязват и други медии.

67-годишната Швец е възпитаничка на актьорско студио в театър "Иван Франко" и Киевския държавен институт за театрално изкуство. Швец играе в Музикално-драматичния театър в Тернопол и Киевския сатиричен театър, съобщава "Deadline".

Снимка: Скрийншот от "Молодий театр"

Тя работи в театъра и киното в продължение на десетилетия и усилията ѝ печелят едно от най-високите отличия на Украйна, което някога се наричаше "Заслужил артист на Украйна". Тази чест се полага само на най-успешните артисти. 

От 1980 г. актрисата е част от трупата на "Молодий театр" и също така участва в игрални филми.

Оксана Швец е убита вчера, 17 март, при руска ракетна атака срещу жилищна сграда в Киев, съобщиха колегите ѝ от "Молодий театр". Рожден ден е имала на 19 февруари.  От "Hollywood Reporter" я нарекоха "ветеран на сцената и екрана от десетилетия в Украйна".