Телевизионната водеща Лорън Санчес, която има връзка с Джеф Безос, подаде документи за развод, веднага след като беше разтрогнат неговия брак.

Вижте снимки на Санчес >>

Съпругът на Санчес - Патрик Уайтсел, също подаде документи за край на съюза си със Санчес през уикенда. Двамата бяха женени 14 години.

Разводът на Джеф и Маккензи Безос беше оформен в четвъртък. Тя получава дял от Амазон, който се оценява на близо 36 милиарда долара. Това я прави третата най-богата жена в света, уточни Би Би Си.

Джеф и Маккензи Безос обявиха, че се развеждат през януари, малко преди сп. "Нешънъл инкуайърър" да напише, че той има връзка със Санчес.

Санчес е била спортна репортерка. Тя води новините по телевизия "Фокс". Водила е и първия сезон на конкурса "Мислиш си, че можеш да танцуваш".

Най-богатият човек в света Джеф Безос се споразумя със съпругата си Маккензи и тя ще получи рекордните 35 милиарда долара. Това е най-голямата сума, договаряна някога за разтрогване на брак. Според "Форбс" състоянието на Безос възлиза на 131 млрд долара.

Маккензи Безос съобщи още, че запазва 4% дял в "Амазон" - гигантът за онлайн търговия, който мъжът ѝ основа преди четвърт век. Тя няма да има участие във "Вашингтон пост" и в "Блу ориджин" - компанията за космически полети. Предишният най-скъп развод беше този на търговеца на произведения на изкуството Алек Уилдърстийн и съпругата му Джослин. През 1999 г. тя получи 3.4 млрд. долара.

Джеф Безос остава със 75% дял в "Амазон", както и със своята част от дела от 16.3%, който двамата притежаваха преди уреждането на развода. Но Маккензи му прехвърля всичките си права за гласуване при управлението на фирмата.

Както е известно, тя е един от първите служители на "Амазон" и днес е автор на романи с две издадени книги. Тони Морисън ѝ преподава уроци по творческо писане в Принстън.