Ако на Мадона едно време й допадаше да се закача с Ватикана в клиповете си и три пъти беше отлъчена от католическата църква заради богохулни текстове и поведение, то сега си е намерила други опоненти срещу които да се бунтува и то цяла социална мрежа. Тя се вбеси на Инстаграм, че са цензурирали нейни голи снимки, на които се виждат зърната на гърдите й. Някои смятат, че така й правят услуга, защото Мадж вече е на 63 години и не й отива да се прави на секс бомба.

Тя публикува снимките си отново. Мадона написа дълъг пост и нарече строгите политики за голота на платформата "сексистки" и "лицемерни".

"Публикувам повторно снимки, които Инстаграм свали без предупреждение или известие. Причината беше, че малка част от зърното ми беше оголена", пише тя и е закрила въпросните места с емотикони сърца.

"Все още е удивително за мен, че живеем в култура, която позволява да бъде показан всеки сантиметър от женското тяло с изключение на зърното. Сякаш това е единствената част от анатомията на жената, която не може да бъде сексуализирана. Зърното, което храни бебето! Мъжкото зърно еротично ли е? А какво да кажем за женските задни части, които никога никъде не са цензурирани. Добре че успях да запазя здравия си разум през четири десетилетия на цензура, "възрастизъм" и мизогиния", казва кралицата на поп музиката.

Когато Мадона сподели нередактираните пикантни снимки в сряда вечерта, тя предизвика шок в социалните медии, дори стигна до там, че разтревожи своите предани фенове.

В поредицата от изображения, направени на легло, Мадона, майка на шест деца, позира в провокативно бельо и мрежест чорапогащник.

Някои от почитателите й бяха изумени от снимките в стил "порно", докато други похвалиха звездата за дръзките публикации.

Особено брутален е кадър, в който тя се е напъхала под леглото и се виждат само задните й части като на кукла, или труп от психо трилър.

Официалните правила на общността на Инстаграм изрично посочват, че голота не е позволена на платформата и че женското зърно е включено в тази забрана.