Тяхната история е като от любовен роман. Тифен Озиер - дъщерята на френската първа дама Брижит Макрон, говори за първи път за любовната афера на тогава 40-годишната ѝ майка с 15-годишния ученик Еманюел Манкрон.

Вижте снимки на Брижит и Еманюел >>

34-годишната дъщеря на Брижит Макрон - Тифен Озиер, разкри всичко за началото, трудностите и последствията на невероятната любов между майка ѝ и днешния френски президент Еманюел Макрон.

В началото на връзката вторият ѝ баща е бил едва 15-годишен. Той е участвал в театрална група, водена от Брижит в католическата гимназия в Амиен, спомня си Тифен в документален филм, излъчен по френския канал "Франс 3" в сряда вечерта. "Те бяха очаровани един от друг, това бе очевидно и много трудно и за двамата", описва 34-годишната дъщеря.

По това време дъщерята на първата дама е била една 9-годишна. По-голямата ѝ сестра Лоранс един ден се прибира от училище и казва: "Мамо, в нашия клас има едно ненормално момче, което знае всичко за всичко."

Embed from Getty Images

"Ако има двама души, които са създадени един за друг, това са Еманюел и мама" - казва Тифен във филма - "Когато са заедно, сякаш останалият свят не съществува." Тя подчертава, че родителите ѝ са се разделили така че тя и по-големите ѝ брат и сестра - Лоранс (41) и Себастиен (43), да страдат възможно най-малко.

Едва 16-годишен Емнюел официално признава любовта си към учителката си за ужас на родителите си. Те разговарят с 40-годишната Брижит и изискват от нея да прекрати срещите със сина им, докато той навърши 18 години. Брижит им отговаря: "Не мога да ви обещая нищо." Тогава родителите му го изпращат в Париж, където да завърши училище.

Но разстоянието не успява да убие любовта им. Въпреки това, те продължават да поддържат връзка в продължение на 13 години. След като през 2006 г. приключва разводът на Брижит, който се проточва твърде дълго, година по-късно Макрон я убеждава да се омъжи за него.

В документалния филм Брижит Макрон е цитирана с думите: "Знам, че нараних децата си, и това е нещото, заради което най-много се обвинявам. Но ако не бях взела това решение, щях да пропилея живота си."

В биографията "Брижит Макрон: Освободената" авторката Маел Брун разкрива, че в началото първата дама не е искала да говори за този период. Споменът от разкриването на аферата ѝ било "рана, която не заздравява". "Тя ми довери, че тогава от ден е загубила всичките си приятели", казва писателката.

Родителите на Брижит, които са лекари, се държали с нея "като с прокажена". Съседите им им пускали бележки под вратите и им изпращали писма, в които осъждали поведението на дъщеря им.

Брижит има хармоничен брак със съпруга си Андре-Луи Озиер (67). Той е сдържан банкер, а двамата се женят през 1974 г. Когато той научава за връзката с Емнюел, той се вбесява и напуска дома си завинаги. Премества се да живее в Лил - на 150 км от Амиен. "Сякаш беше изчезнал", пише в биографията Брун.

67% от французите одобряват Брижит Макрон. Тя е най-харесваната президентска съпруга от десетилетия и е смятана за жената, която е формирала и вдъхновява Еманюел Макрон. Днес семейството на Брижит Макрон може да чувства (след целия този срам около лудата любовна история) само едно нещо - гордост.