Името на Мария Цънцарова отново нашумя с новата си роля като една от водещите на неделното издание на "Тази събота и неделя" от началото на есенния ТВ сезон.

В "Преди обед" тя разказа, че от дете мечтае да е репортер, а биографията ѝ на топ разследващ журналист и водещ на актуални рубрики и предавания показва, че не само е постигнала копнежа си, но и го е надскочила. Освен това, Мария Цънцарова е номинирана за наградата "Жена на годината" в категория "Телевизия".

За новото си амплоа в "Тази събота и неделя" тя каза в студиото на Деси и Сашо, че чувството да мислиш за нещо като за твое е много различно.

Снимка: bTV

"Друг е стремежът да искаш да разкажеш, да имаш по-ексклузивните събеседници".

Според нея обаче най-сериозната конкуренция за гости е вътре в самата bTV. "Имаме толкова активни колеги, толкова силна публицистика, която се бори за всички събеседници във всяка една секунда, че на практика най-основните ни конкуренти са предаванията вътре в медията: и "Тази сутрин", и "Лице в лице" и съботно-неделните предавания."

Абсолютен работохолик, който половин час преди специалния си личен повод решава да отиде на снимки - това е част от представа, която имат за нея най-добрите ѝ приятелки, журналистките Надя Ганчева и Марина Стоименова. В специално видео за "Преди обед" те разказаха за показателен случай в историята на приятелството им, в който Мария Цънцарова отива на снимки уж за половин час, с идеята да се върне на партито за собствения си рожден ден, където по план е трябвало да получи публично предложение за брак от съпруга си. Оказва се обаче, че случаят, който Мария отразява, е свързан с известен провокатор, дори се налага тя да дава обяснения в полицията и се връща на рождения си ден едва след полунощ. А предложението за брак се отлага за рождения ден на съпруга ѝ Симо.

Мария и Петя Дикова

Снимка: bTV

Цялото интервю прочетете тук.