Марта Вачкова и Владо Пенев ще бъдат главни действащи лица на сватба №1 в бизнеса за 2019 година.

На 27 юли те ще кумуват на председателя на Българска минно-геоложка камара и шеф на съвета на директорите на "Минстрой холдинг" проф. д.т.н.инж. Николай Вълканов и дългогодишната му любима Румяна Георгиева.

Сватбата ще бъде морска, но младоженците не разкриват къде точно ще кажат заветното "да". Ясно е, че това ще стане в присъствието на над 200 близки и приятели, съобщи "24 часа".

Николай Вълканов предложи брак на Румяна Георгиева навръх светлия празник Рождество Христово. Още тогава двамата решават да направят лятна морска сватба. Но това бил сезонът, наситен с много семейни празници. Единственият свободен уикенд се оказал 27 юли.

За свои кумове избират известните актьори, които са им и много близки приятели. Мартина Вачкова познава Румяна още преди тя да срещне Николай - двете раждат децата си по едно и също време, помагат си в трудни моменти. Затова и малко след като Николай слага годежния пръстен на ръката ѝ, Румяна се обажда на Вачкова и ѝ казва: "Само да те предупредя да си свободна на 27 юли - тогава ще правим сватба, ти ще си ни кума, а Владо - кум!"

Снимка: Facebook

Венчавката утре ще е по обед и ще бъде извършена от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. След това празникът ще се пренесе в къща в Росенец край морето.