Илон Мъск отрича твърденията, че е имал връзка със съпругата на съоснователя на "Google" Сергей Брин в Маями през декември миналата година - афера, която се смята, че може би стои зад развода на двойката.

Новината с "отричането" е почти в целия светски новинарски поток, като заема челни позиции в "People", "Daily Mail" и други водещи издания. 

Embed from Getty Images

51-годишният Мъск се обясни по този повод снощи в Туитър в отговор на източници, които твърдят, че паднал на колене да моли Брин за прошка, след като основателят на "Google" разбрал за аферата със съпругата му Никол Шанахан.

Милиардерът туитна в отговор на статия в "Wall Street Journal", описваща мръсната сага: "Това е пълна глупост. Сергей и аз сме приятели и бяхме заедно на парти снощи! Виждал съм Никол само два пъти за три години, и двата пъти с много други хора наоколо. Нищо романтично".

Мъск добавя с въздишка, че не е правил секс от векове.

"Предполага се, че "Wall Street Journal" има висок стандарт за журналистика, а в момента те са доста под нивото на таблоид. Трябва да публикуват истории, които наистина имат значение за техните читатели и имат солидна фактологична основа, а не произволни слухове на трети страни", добави той.

Твърди се, че слуховете за изневяра накарали Брин, осмият най-богат човек в света с нетна стойност от 95 милиарда долара, да подаде молба за развод през януари. 

Той цитира "непреодолими различия" като причина, но "Wall Street Journal" в неделя съобщи, че любовта на Мъск с Никол е сложила край на брака им.

Според мълвата, Илон и Никол дали воля на страстта си на международния панаир на изкуството, Art Basel. Така или иначе между Сергей и Никол нещата не вървели, те вече имали брачни проблеми поради стреса от COVID-19 и се карали и за грижите за четиригодишната им дъщеря.

Никол щяла да се бори за 1 милиард от богатството му. 

Embed from Getty Images

Сергей и Никол се срещнали на йога ретрийт през 2016 г., според "Journal". По това време тя работела като адвокат и предприемач в областта на технологиите. Тя разказа пред списание, че е имала трудно и бедно детство с баща с шизофрения, но благодарение на интернет животът й се променил. 

Твърди се, че Брин притежава множество дялове в многото бизнеси на Мъск, всички които той е наредил на помощниците си да продадат.

Снимка: Getty Images