Вещи на легендарния британски актьор Майкъл Кейн, свързани с личния живот и кариерата му, ще бъдат продадени на търг, пише в. "The Independent".

88-годишният Кейн, който има участие в 176 филма, ще предложи за продан артикули от личната си колекция като филмови плакати, реквизит, часовник "Ролекс" и емблематичните си очила чрез лондонската аукционна къща "Бонамс".

Снимка: Getty Images

Търгът ще се състои на 2 март. "Ще бъде доста трудно да се разделя с толкова много ценни принадлежности от живота и кариерата ми, но сега е точният момент да продължа напред", се посочва в изявлението, направено от Майкъл Кейн. "Надявам се, че тези сувенири ще доставят на новите си собственици също толкова голямо удоволствие, колкото и на нас", допълва актьорът.

Сред принадлежностите, за които ще могат да наддават участниците в търга, е часовник "Ролекс", оценен на 12 000 британски лири, както и два чифта очила, които са в комплект.

Майкъл Кейн предлага за продан и режисьорски стол от филма "Хванете Картър" (1971), както и плакати от "Зулу" (1964) и "Алфи" (1966).

Най-ценният артикул е картина на Марк Шагал, която организаторите на търга очакват да бъде продадена за сума от порядъка на 50 000 британски лири. "Майкъл Кейн е легенда в киното в международен план и национално съкровище тук, във Великобритания. Знаем, че разпродажбата на негови принадлежности ще предизвика голям интерес както сред колекционерите, така и сред феновете", казва Чарли Томас от тръжна къща "Бонамс".