Керъл Мидълтън даде първото си интервю пред британския The Telegraph. Тя разказа за майчинството, собствения бизнес и защо не говори за кралското семейство пред медиите.

Вижте снимки на Керъл >>

63-годишната Мидълтън е майка на херцогинята на Кембридж и баба на бъдещия крал на Великобритания - принц Джордж. Въпреки връзката си с кралското семейство, тя споделя, че е избрала да не говори за сватовете си, защото смята, че това може да се окаже по-скоро вредно.

"През годините е доказано, че е по-добре да не казваш нищо", споделя Мидълтън, въпреки сериозния интерес към живота на дъщеря ѝ и 13-годишната ѝ връзка с принц Уилям.

Тя дори разказва, че вече от около година не чете какво пишат медиите за нея или семейството. "Мислех, че е по-добре да знам какво мислят хората,. Но всъщност няма значение. Не съм сигурна как ме възприемат в момента. Но мисля, че през повечето време е нормално."

Интервюто се съсредоточава върху това как Керъл е успяла едновременно да развие своя бизнес, който е агенция за парти аксесоари, докато е отглеждала трите си деца - Катрин, Пипа и Джеймс.

"Бих имала пет или шест деца, ако можех", споделя Керъл. Тя обожава децата, особено внуците си  и се старае да прекарва колкото е възможно повече време с тях.

"Свекърва ми ми даде добър пример, опитвам се да го следвам", казва Мидълтън.

"Най-големият ми страх беше семейството ми да не се разпадне. Но останахме сплотени. Често са ме питали: "Успяваш ли да се справиш с всичко?" - понякога не мога. Но семейството ми оценява факта, че работя. Имам двама чудесни зетьове и се надявам и снаха ми да е такава", споделя тъщата на Уилям.

Керъл обича да събира семейството си около масата, защото това е времето за разговори и забавления.

"Участвах активно в сватбите и на двете си дъщери. Обсъждахме абсолютно всичко, но вярвам, че основата роля на родителя е да чуе какво искат децата му. Можеш да има всички идеи на света, но това е техният ден", разказва гордата майка.

Керъл и Майкъл Мидълтън на сватбата на Кейт и Уилям

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Катрин и Пипа са известни с добрия си моден вкус, който явно са наследили и усвоили от майка си. Керъл споделя, че предпочита роклите пред панталоните. "Стоят ми по-добре. Но мразя да пазарувам, защото в магазините няма избор за жени на моята възраст. Знам какво искам, но не мога да го намеря."

Керъл заявява, че всичко, което някога е правила, е свързано с личните ѝ ценности, а не за да се впише в някакви рамки.

Мидълтън стартира бизнеса си Party Pieces през 1987 г. "Когато започнахме, бяхме единствените, които правехме такива неща. От самото начало беше ясно, че това ще проработи. Мисля, че е по-лесно да започнеш бизнес, когато си млад. Не си толкова наясно с клопките и може би нямаш какво толкова да губиш."

С работеща майка Кейт и Пипа често са оставали в училище до 18 часа. "Често взимах Джеймс, рядко го правеше някой друг, и се връщах с него в офиса", казва Керъл. "Често приключвах до 18 и после пътувах с влака. Мисля, че наистина е чудесно да работиш. Това беше част от живота на децата и все още е. Те идват и помагат."

Херцогинята се е изявявала като модел за бизнес каталозите на майка си. "Те често участваха като модели. Катрин бе на корицата на един от каталозите, духайки свещички. По-късно тя разви и задвижи бизнеса с "Първи рожден ден". Пипа направи блога. Все още ценя тяхното мнение и идеи."

Мидълтън разказва и за възгледите си за  отглеждането на децата. "Може да ви изненадам, но смятам, че едно от най-важните неща при възпитанието на децата е дисциплината. Това не значи да сте строги, а да създадете структура. Не може изведнъж да ги учиш да са учтиви, когато са станали на 13. Започва се от самото начало."

В интервюто Керъл хвърля светлина и върху това как празнуват Коледа с внуците, когато са у тях. Тя споделя, че поставя елха във всяка стая на внучетата си, за да могат сами да я украсят.