Херцогинята на Съсекс се появи на първия си самостоятелен ангажимент като част от кралското семейство с елегантен тоалет в черно. Меган успя да предизвика коментари в социалните мрежи с един небрежен жест, с който затвори сама вратата на колата, с която пристигна.

Вижте снимки >>

Меган се появи в Кралската академия на изкуствата в Лондон по повод откриването на изложба, която проследява историята на Океания. Това бе първият самостоятелен ангажимент на Меган като кралска особа, а за повода тя избра черна рокля на дизайнерката, която изработи и булчинската ѝ рокля - Клер Уайт Келър.

Не за първи път Меган се спира на Givenchy. Роклята бе затворена с триъгълна черна платка от кадифе в предната част, колан със златиста токичка и ръкави с прозрачен ефект. Тя носеше е чифт черни обувки Aquazzura, клъч в същия цвят и обеци на канадската бижутерска къща Birks.

Видео в интернет пък предизвика коментари в социалните мрежи. На него херцогинята пристига на събитието, където е посрещната официално и след като се здрависва с организатора на събитието с лежерен жест затваря вратата на колата.

Обикновено кралските особи оставят вратата на колата отворена, а човек от персонала я затваря. Според експертa по етикет Уилям Хенсън това е знак, че херцогинята прави нещата по свой собствен начин.