Кралица Елизабет II даде прием в Бъкингамския дворец за 50-ата годишнина от официалната церемония за провъзгласяване на най-големия ѝ син Чарлз за принц на Уелс - титла, която традиционно получава британският престолонаследник.

Вижте снимки >>

Кралското семейство се събра за приема, който отбеляза 50-те години в служба на Уелс на принца. Той беше придружаван от съпругата си Камила и двамата си сина принц Уилям и принц Хари със съпругите им, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Меган бе в чудесна форма, облечена в бяло манто Amanda Wakeley, съчетано с флорална рокля в бяло и златисто. А Кейт се появи с ефирна рокля в бледоментово с буфан ръкав, висока яка с къдрички и малки облечени копчета. От талията роклята бе разкроена.

Чарлз получава титлата принц на Уелс през юли 1958 г., когато е на девет години. Официалната церемония за въвеждането му обаче е в замъка "Карнарвън" през юли 1969 г., когато е 20-годишен.

Регалиите, които принц Чарлз носи на церемонията, включително короната и сабята, бяха изложени на приема. На кралското събитие бяха поканени също представители на благотворителните организации, на които е патрон принц Чарлз.

Реч произнесе кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби - духовен водач на Англиканската църква.

Принц Чарлз е на 70 години. Той чака най-дълго от предшествениците си да седне на трона и един ден, когато наследи майка си, ще е най-възрастният престолонаследник, станал крал.

Кралица Елизабет Втора е на 92 години. Тя притежава рекорда за най-продължително властване в британската история.