Сълзи се стичали по страните на 16-годишната Меган Маркъл когато гледала погребението на принцеса Даяна по телевизията. Когато камерите приближили ковчега Меган забелязала бележка "На мама" и цялата се разтърсила.

Бъдещата херцогиня на Съсекс гледала сбогуването с принцесата на народа със свои приятелки. Тя е била един от милионите зрители на един от най-тъжните моменти в новата история на Великобритания, пише "Daily Мail".

Младата Меган скърбяла, тъй като тя била голяма почитателка на лейди Ди - интересувала се от живота й, следяла новините за нея, а сред любимите й книги била биографията - "Даяна. Нейната история от първо лице".

Кулминацията настъпила когато камерите предават близък кадър от ковчега на принцесата на Уелс. Те показали букет бели цветя, а върху тях плик с надпис: "На мама". Това било бележката, която принц Хари оставил на своята майка. Тогава Меган избухнала в наутешим плач.

Снимка: Getty Images

В дните след смъртта на Даяна Спенсър през август 1997 г. Меган и приятелката и Сузи решили да отдадат почит към покойната принцеса. Те гледали стари клипове от сватбата на Даяна и принц Чарлз, чели статии за живота й, дори събирали дрехи и играчки за бедните деца, вдъхновени от британската кралска особа. Според близки до Меган, тя била заинтригувана не само от стила на Даяна, но и от хуманитарните й дейности.

Близки казват, че Меган се вълнувала много от кралското семейство и искала да бъде Лейди Даяна номер 2.

Хроникьори отбелязват, че Даяна е третото колело в живота на семейството на Хари и Меган.