Бременната херцогиня на Съсекс Меган Маркъл направи промени в графика за първата си кралска обиколка след вълнуващото начало на визитата си в Австралия и РЮА със съпруга си принц Хари.

Вижте Меган и Хари на последните ангажименти >>

Първата обиколка на Меган е с много ангажименти, като е планирано кралската двойка да присъства над 70 събития по време на 16-дневното си посещение в двете страни. Дворецът Кенсингтън оповести, че кралската двойка решила малко да намали ангажиментите в графика на Маркъл за следващите два дни преди последната седмица и половина от обиколката, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Вчера сутринта Меган пропусна събитие в Сидни, като остави принц Хари да посети сам игрите "Инвиктус". В събота вечер херцогинята на Съсекс присъстваше на откриването на въпросните игри в Операта в Сидни. Събитието се забави с един час заради гръмотевична буря. Игрите "Инвиктус", чието име идва от латинското "непобедим", бяха основани от принц Хари през 2014 г. Състезанието дава възможност на болни и ранени военнослужещи и ветерани да участват в спортни прояви и да намират вдъхновение за възстановяване.

Преди това принц Хари почете австралийските военнослужещи, сражавали се през Първата световна война, като откри ново крило на военен мемориал в Сидни. Принцът и съпругата му положиха венец от австралийски цветя пред мемориала.

Принц Хари не крие вълнението си от бременността на съпругата си. По време на колоездачно състезание вчера доброжелател от публиката му подвикна: "Честито, надявам се да е момиченце!"

Херцогът отговори с усмивка: "Аз също!"

Това е първият път, в който 34-годишният бъдещ татко разкрива, че има предпочитания за пола на детето си. По-рано той сподели с фенове, че с Меган не биха могли да измислят по-добро място, за да оповестят, че очакват бебе, независимо дали е момче или момиче.