Херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган пристигнаха на официално посещение в Мароко. То ще бъде последното, преди раждането на тяхното дете, което се очаква през месец април.

Вижте снимки >>

За една от официалните си появи Меган избра яркочервена рокля до коляното от "Валентино". Тя съчета тоалета си с обувки в телесен цвят.

Кралската двойка се придвижи с хеликоптер от мароканската столица до град Асни, разположен в Атласките планини. Там те бяха посрещнати от ученици от училище, което е под егидата на местна фондация, бореща се за равен достъп до образование на момичетата.

Учебното заведение осигурява програми за обучение на девойки от бедни общности, чиито родители нямат средства те да продължат средното си образование. По време на посещението принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на среща, на която ще им бъдат показани коне, помагащи на деца със специални нужди.

Снимка: БТА

Междувременно стана ясно, че херцогинята може да даде под съд британския таблоид "Мейл он съндей" за публикуването на нейно лично писмо, изпратено до баща й.

По данни на вестника представители на Меган са се свързали с въпросната редакция, като са заявили, че ще подадат съдебен иск. Според "Гардиън" журналистите от "Мейл он съндей" могат да бъдат обвинени в нарушаване на британския закон за авторските права. Откъси от писмото на херцогинята са били публикувани без нейно съгласие. При това и в настоящия момент е достъпно на сайта на изданието фотокопие от първия абзац на ръкописа на Маркъл.

Публикуването на писмото отново разпали скандала около съпругата на принц Хари и отношенията й с баща й. Родителят не присъства на венчавката на дъщеря си на 19 май миналата година. По думите на Томас Маркъл Меган сама прекратила отношенията си с него. В защита на херцогинята през месец февруари излязоха нейни приятели, които твърдяха, че тя е написала помирително писмо на баща си. Но Томас Маркъл предаде на медията оригинала, който по неговите думи не бил "маслинова клонка, а удар с нож в сърцето".

Снимка: БТА