Първата дама на САЩ Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка с посещение в Египет, където разгледа пирамидите и сфинкса в Гиза.

Вижте снимки >>

Край пирамидите първата дама описа пътуването, която отведе също така в Гана, Малави и Кения, като "изумително".

Тя отговори и на критиките, разразили се около бялата шапка, която носеше в Найроби, оприличена от мнозина на корковите шлемове, носени от европейските колонизатори в Африка.

"Това, което правя е много важно; това, което правим с американската помощ и това, което аз правя с моите инициативи. Иска ми се хората да се фокусират върху това, което правя, а не върху това, което нося", каза Мелания Тръмп.

Мелания в Найроби

Снимка: БТА

В Египет тя се появи с бежов блейзър, черна вратовръзка и бели свободни панталони, първата дама слезе от самолета на международното летище в Кайро, където бе посрещната от съпругата на президента Абдел Фатах ас Сиси - Ентисар ас Сиси, а на тръгване от Найроби бе избрала рокля в зелено със силуети на африкански животни.

Мелания на път от Найроби към Египет

Снимка: AP/БТА

В Кайро първата дама се срещна с египетския президент, с когото разговаряха около час. На 6 октомври в Египет бе национален празник, през който страната отбелязва годишнината от войната срещу Израел през 1973 година, припомня БТА.

Египет е важен арабски съюзник на САЩ. Отношенията между двете страни се затоплиха от идването на власт на Доналд Тръмп миналата година след напреднат период при предшественика му Барак Обама.