Първата дама на САЩ Мелания Тръмп обяви планове за обновяване на Розовата градина на Белия дом, за да бъде приведена тя във вид по-близък до оригиналния замисъл, реализиран през 60-те години по време на администрацията на президента Кенеди, предаде Асошиейтед прес.

Снимка: AP/БТА

В изявление вчера тя заяви, че изминалите десетилетия и направените промени за поддържане на съвременния вид на президентската резиденция са оставили своя отпечатък върху външното пространство пред входа на Овалния кабинет.

Снимка: AP/БТА

Американският президент Доналд Тръмп използва Розовата градина напоследък много по-често за изявления и пресконференции в условията на пандемията от коронавируса. Първата дама организира също официална вечеря в градината за гости от Австралия миналата година.

Снимка: AP/БТА

Плановете, описани от Мелания Тръмп, включват връщането на розовата градина към оригиналния й вид от 1962 г. с подобрена инфраструктура и дренаж, както и с по-добро аранжиране на растенията и цветята.

Обновяването включва също промени, които да направят мястото по-достъпно за хора с увреждания и подобрения за нуждите на медийното отразяване на официални прояви, допълни първата дама.