Мей Мъск е модел, диетолог, писател. Също така е майката на Илон Мъск, Кимбъл Мъск и Тоска Мъск. Тя е модел от 50 години, появявала се е на кориците на много списания, включително на Time, Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair и други престижни издания.

Тази невероятна жена е на 72 години, но продължава да кипи от енергия и творчески ентусиазъм. Доказателството се крие във всички фотосесии, които Мей заснема на тази достолепна възраст. Снимките говорят и казват, че за духа на човека няма остаряване.

Вижте снимки на Мей Мъск >>

Преди няколко дни колоритната дама сподели и няколко кадъра в своя Инстаграм профил, с които доказва колко горда е със сина си Илон Мъск и с неговите постижения, особено след изстрелването на ракетата "Dragon", проектирана от компанията на Илон - SpaceX. Щастливата майка сподели и снимка с момчето си, което сега е вече известен милиардер, когато е бил на една годинка, казвайки, че винаги е знаела какво ще постигне той.

Това е, което знаем за Мей Мъск. Но какво още не знаем за нея?

Мей е родена в Регина, Канада на 19 април 1948 г. Има сестра близначка на име Кей. В семейството са пет деца, а родителите ѝ били авантюристи и се занимавали с хиропрактика. Те чест пътували, но се установяват за постоянно в Южна Африка. Мей казва, че от родителите си е наследила авантюристичния дух и желанието да преследва кариера в модата.

Снимка: Официален профил в Instagram

Мей започва кариерата си на модел на 15-годишна възраст с Южна Африка. През 1969 г. дори е сред финалистките в конкурса Мис Южна Африка.

Със съпруга ѝ - Еръл Мъск се запознават в гимназията и са женени от 1970 до 1979 г. Еръл е инженер. Заедно имат три деца - Илон, който е най-големият, брат му Кимбъл и сестра му Тоска.

Embed from Getty Images

След развода, когато е на 42 години, Мей се мести с трите си деца от Йоханесбург, Южна Африка в Торонто, Канада.

Този период от живота ѝ, Мей разказва пред Vogue, че е бил много труден за нея. Въпреки успешната си кариера като модел преди, сега ѝ се налага да работи на пет места, за да издържа децата си като самотна майка. Семейството живяло в малък апартамент под наем, в който нямало мебели.

Освен петте места, на които работи, Мей записва и Магистратура в университета в Торонто, където също така работи и като изследовател.

Децата ѝ рано се научават да работят и започват да помагат за издръжката на семейството. Тоска работи в хранителен магазин още като ученичка, а по това време Илон получава работа в Майкрософт.

И днес Мей е категорична, че най-добрата ѝ инвестиция е била в образованието на децата ѝ. Илон Мъск е абсолютното доказателство за това.

Оказва се обаче, че макар да са израснали с майка си и да са били възпитани и отгледани от нея, децата на Мей визуално приличат много повече на съпруга ѝ - Еръл, отколкото на нея.

 

Embed from Getty Images

Мей все още активно се снима като модел, изнася лекции за здравословното хранене по целия свят и издава книги.

Снимка: Официален профил в Instagram