В първите дни на 2020 г. Михаела Филева се отправи на почивка в Африка заедно със своя любим - Стефан, който певицата вече не крие така ревностно. За пътешествието им стана ясно от Инстаграм страницата ѝ, в която тя сподели снимка, на която държи 2 самолетни билета.

Вижте снимки >>

Преди известно време изпълнителката публикува в социалните мрежи кадри от ваканцията им, разкриващи двамата авантюристи в компанията на техни приятели, позиращи на географския нос Кейп Пойнт - намиращ се в най-югозападната част на крайбрежието на Южна Африка, а преди това качи кадри от Аквариума на двата океана.

Но приключенията на брюнетката съвсем не приключиха тук. Тя продължи да разкрива на своите последователи мигове от нейния си на втория по големина и население континент в света. В акаунта ѝ се появи фотография, на която съдийката от "Гласът на България" и екскурзоводът на тяхната група са се качили върху мемориала "Възприемане на свободата", издигнат в чест на покойния президент Нелсън Мандела година след смъртта му - през 2014 г., на един от плажовете в Кейптаун.

Паметникът е направен във формата на рамки на слънчеви очила от неръждаема стомана, "гледащи" към хоризонта на Атлантическия океан. Скоро, след като е открит, много хора изразяват мнението си, че той не е подходящ почит към обичания активист и политик, който бе противник на системата на апартейда.

Но един от интересните факти, около Мандела, осъден на доживотно лишаване от свобода през 1962 г., и прекарал 27 г. в затвора "Виктор Ферстер", е, че напускайки затвора през 1990 г. е забравил именно очилата си - но тези, които използва за четене. Осъзнава го, когато е закаран в центъра на Кейптаун, където трябва да държи реч пред събралото се множество. Това го възпрепятства да прочете предварително подготвеното си слово.

"Гледаме към светлото бъдеще", гласи посланието на кадъра, на който Филева е именно върху тази скулптура.

Преди ден тя зарадва феновете си с нова снимка, на която е застанала на тясна пътека, подпряна на скалите от едната ѝ страна, на фона на живописна гледка.

"Осъзнавам, че пътешестването е едно от най-смислените неща, на които мога да отдадем свободното си време. Усещането за безвремение е пристрастяващо, а възможността да разглеждам света, да опознавам различни култури, е не просто вдъхновяващо и засищащо любопитството ми, но и истински отрезвяващо. И от тук ще се прибера благодарна за всичко, което имаме в България", е написала певицата.