След дълго затишие заради пандемията, поставила на изчакване мечтите на безброй момичета, желаещи да докажат своите качества по пътя към престижните корони, преди броени дни конкурсите за красота най-после официално се завърнаха, а новото им начало бе поставено с гръм и трясък от най-авторитетния сред тях. В неделя вечер се проведе 69-ото издание на "Мис Вселена", в чиито рамки основната задача на журито бе да открие най-привлекателната дама на планетата сред общо 73 претендентки, представящи своите страни.

И така за победителка в тази надпревара бе провъзгласена 26-годишната Андреа Меса от Мексико, която си тръгна от нея със заветната титла, вървяща ръка за ръка с възхищението и обожанието на широката публика. Разбира се, сред участничките на бляскавото събитие, бореща се за място сред финалистките, бе и "Мис България", чиято лента този път с гордост носеше бившата адреналинка Радинела Чушева, сложила я за първи път през 2019 г.

Вижте представянето на Радинела на "Мис Вселена" >>

За жалост обаче тя отпадна от състезанието преди да успее да стигне до заключителния му етап, на който се разписаха 21 жени. Въпреки това тя не съжалява за нищо и се чувства така, сякаш е напуснала сцената с почетното отличие. Връщайки се у нас, брюнетката сподели, че окончателно е приключила с този тип съревнования, защото е успяла да стигне до най-голямото, което само по себе си е огромно постижение.

Embed from Getty Images

Но това далеч не бяха единствените ѝ думи, тъй като часове след като кацна в България тя възнегодува срещу коронясването на Меса, заявявайки пред родните медии, че изобщо не е доволна от избора, поставил я на първо място. Нещо повече, Чушева откровено призна, че след 10 дни, прекарани с останалите участнички, тя все още не знае коя от тях е мексиканката. Нашенката, която има бакалавърска степен по Журналистика от УНСС, а от скоро и магистърска по Маркетинг, изказа честното си мнение, че новата царица на красотата е... безлична, наред с подгласничките ѝ. Според нея "Мис Вселена" е трябвало да стане филипинката Рабия Матео.

Чушева е родом от София. Висока е 172 см, а мерките ѝ са 88-62-88. До юношеска възраст е била професионален състезател и медалист по художествена гимнастика. Владее английски и румънски език. През свободното си време обича да се занимава със спортни танци и рисуване.

Embed from Getty Images

Припомняме, че след победата си на "Мис България" тя се превърна в една от най-одумваните носителки на титлата. Тогава потребителите на социалните мрежи изписаха множество коментари, упрекващи избора на журито. По-голямата част от тях се питаха откога конкурсът е променил политиката си, за да избере момиче с корекции. Това се превърна и в тема на много от интервютата, които брюнетката даде впоследствие.