Роузи Джу Син - Мис Китай Вселена 2019, посети Исторически парк край Варна и е очарована от мащаба му. Красавицата намира паралели между бита и историята на двата древни народа - българския и китайския, и не пропусна да опита ястия, приготвени по древни рецепти.

Вижте снимки >>

Роузи, Лили Джанг - генералният стилист на конкурса "Мис Китай", управител и главен дизайнер на "MAVINIA", Ашли Сю Инг - заместник секретар на Chamber of Beauty Culture and Cosmetics of All-China Federation of Industry and Commerce и адв. Асен Велинов - консултант по правни, инвестиционни и други международни въпроси на Шанхайската Медийна Група и Асоциацията на Китайските Туристически Журналисти са в България по покана на Миглена Ангелова.

Всички в най-красивата китайска делегация, посещавала някога България, бяха впечатлени от размаха и мащаба на Историческия парк. Реализацията на идеята да се направи толкова реалистично пътуване във времето, което започва 10 000 години назад, на едно обширно и много красиво място да бъде представена древната история на България, прецизно изпълнените детайли и въздействието им върху всеки посетител, оставиха дълбоко впечатление у гостите. Лили, Роузи и Ашли споделиха, че за първи път са "усетили" историята, видяното в Исторически парк ги е накарало да "съпреживеят", да осъзнаят колко много е повлияна нашата менталност от достиженията на хората, живели преди нас.

И трите дами не спираха да се изненадват, да се наслаждават и да участват в предизвикателствата, които Исторически парк предлага в такова изобилие, че предвидените за обиколка три часа неусетно се удвоиха. Появиха се множество паралели в бита и историята на двата древни народа - българския и китайския, а те на свой ред прераснаха в идеи за съвместно сътрудничество. Гостите отбелязаха, че на това място трябва да бъде доведен всеки гост на България, за да почувства древната ѝ история.

Снимка: Дико Йорданов

Най-красивата китайска делегация опита и ястия, приготвени по древни рецепти, описани в деветте тома на Марк Гавий Апиций и по-специално в тома с разкази за рецептите и хранителните навици от Тракия, Мизия и Дакия.