Мишел Обама каза, че разкритото от Меган Маркъл за забележка от човек от британското кралско семейство за възможността кожата на сина ѝ да е тъмна, е сърцераздирателно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бившата първа дама на САЩ се надява преживяното от Меган да е урок за целия свят.

Меган и съпругът ѝ принц Хари обвиниха в расизъм човек от кралското семейство, без да уточняват кой е, както и хората от двореца, че са пренебрегнали молбите ѝ за помощ, когато е мислела за самоубийство.

Интервюто на Опра Уинфри с Меган и Хари предизвика най-лошата криза за британското кралско семейство след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г.

На въпроса какво мисли за разкритото от Меган за отношението към цвета на кожата на сина ѝ, Мишел Обама каза пред Ен Би Си нюз:

"Мисля, че беше сърцераздирателно да чуем, че тя се е чувствала така в собственото си семейство - собственото ѝ семейство е мислело за нея като за различна. Както съм казвала и преди, расата не е ново понятие в този свят за цветнокожите, затова не беше напълно изненадващо да чуем за чувствата ѝ, те да бъдат изречени с думи".

Снимка: Harpo Productions via AP/БТА

"Това, за което се надявам, и това, за което мисля, е че на първо място това е семейство. Моля се да има прошка и възстановяване за тях, така че те да използват това като нещо, от което да се поучим."

Кралица Елизабет каза миналата седмица, че кралските особи са натъжени от трудностите на внука ѝ Хари и съпругата му и обеща разкритията за расистката забележка да бъдат разгледани в семеен кръг.

По-големият брат на Хари - принц Уилям отрече да им расизъм в британското кралско семейство.