Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама каза, че приятелството ѝ с бившия президент Джордж У. Буш е едно напомняне как трябва да изглеждат човешките отношения във време, в което Америка вижда само "гадните елементи" на политическия дискурс.

Вижте снимки на Мишел и Джордж >>

В интервю, излъчено по телевизия NBC, Мишел каза на дъщерята на Буш - Джена Буш Хейгър, която водеше интервюто за Today, че връзката ѝ с Буш "ни напомня, че можем да постигнем всичко с правилното лидерство и с правилния тон."

"Бих искала страната да се върне на мястото, където не демонизираме хора, които не са съгласни с нас", допълва Мишел.

Буш Хейгър показа стара снимка от 2016 г., на която президентът Джордж Буш и Мишел Обама се прегръщат и я попита за отношенията ѝ с баща ѝ.

"Много е интригуващо как хората се интересуват от вашето приятелство. Имам предвид, че тази прегръдка обиколи света, каза Буш Хейгър и попита: "Как мислите, защо хората изпитват глад за такива неща?"

"Защото начинът, по който е показан политическия дискурс в медиите, е най-гадният възможен. Защото се превърнахме в култура, в която гадното продава. И така хората продължават да го захранват", отговори Мишел.

Въпреки че Обама и Буш не винаги са били на едно мнение, тя каза, че все още смята бившия президент за "красив, забавен, мил и приятен човек".

Мишел Обама в момента прави промоционално турне на мемоарите си "Becoming", които излязоха на пазара във вторник. Книгата вече е бестселър в Amazon. В книгата 54-годишната Мишел Обама разказва за трудното си забременяване, за незаинтересоваността си от политиката и неспособността да прости на Доналд Тръмп за полемиката около гражданството на съпруга ѝ Барак Обама.