Българката Юлия Бакалова, която завоюва титлите "Мисис Нидерландия" и "Мисис Европейски съюз" за 2018 г., откри форум за борбата срещу домашното насилие в Хага.

Вижте снимки >>

Заедно с областния управител г-жа Парбудаял Бакалова преряза лентата и откри събитието на "Зонта" (международна организация за борба с домашното насилие). Благотворителната разпродажба на чанти за проекта "Чуй гласа ми" преминала при oгромен успех. Всички 1100 броя са били продадени. Тези дни се очаква да бъде обявена сумата от събраните средства. Чантата, която самата Юлия е дарила за инициативата се е продала за 100 евро, а самата тя също е участвала с покупка, за да подкрепи инициативата. Това съобщи самата Бакалова специално за Dir.bg

В речта си тя каза:

"Да говоря за домашното насилие е нещо много трудно за мен. Точно това обаче трябва да правим! Да говорим и да слушаме...Може би твоята съседка или братовчедка иска да ти разкаже за шамара вчера, но не смее. Тя е уплашена и сама....Все пак има някой, който иска да чуе нейната история. Ние от Чуй гласа ми искаме само едно - да помагаме на хората. И го правим с много любов и желание. За това не се колебайте днес и купете чанта. Подкрепете нашата инициатива. Чуй гласа ми! Телефон на надеждата"

Тази инициатива Бакалова е представила и на финала на "Мисис Европейски съюз" с амбицията да я разпространя и в други европейски страни - анонимна телефонна линия за всеки, който е жертва на насилие.