Кандидати за полицейски служители в крайбрежен град в щата Алабама, САЩ, се явиха на интервю пред експерти по правоприлагане и един гражданин, чието лице и глас са масово известни - холивудската знаменитост Морган Фрийман.

Фрийман, който е от щата Мисисипи, притежава имот и прекарва известно време всяка година в гр. Гълф шорс с население от 12 000 души, бе в седемчленния състав от експерти, които интервюираха миналата седмица деветима потенциални полицейски служители в градския полицейски участък, съобщи зам.директорът на управлението Дан Нетъмайър.

Управление понякога кани представлители на обществеността да участват в подбора на служители, каза той. Звездата от "Изкуплението Шоушенг" познава хора, които са помагали и са служили като доброволци, добави той.

"Случи се в последната минута, но той беше активен участник", каза Нетъмайър за актьора.

Известен с ролите си във филми като "Да возиш мис Дейзи", "Непростимо", Фрийман задавал въпроси на кандидатите заедно с полицейския шеф, заместника му Нетъмайър,  преподавател по наказателно право и други специалисти.

Снимка: Скрийншот Sky News

"Той носеше шапка и стоеше някак назад. Когато се представи, беше като от сцена на "Скрита камера", каза Нетъмайър.

Според него всякакви съмнения отпаднали, когато заговорил, предава БТА. "Онзи глас, същият, който чувате във филмите", каза той.

Фрийман и проф. Линда Кийна, която преподава в университета на Мисиписи, също живее в Гълф шорс и помогнала за интервютата на кандидатите, неотдавна дарили един милион щатски долара за създаване в университета на Център за реформи и полицейски дейности, основани на доказателства.