Аманда Лиър претърпя сърдечна операция в клиника в Швейцария. След интервенцията 82-годишната певица и актриса публикува снимка от болничното легло и успокои почитателите си, че всичко с нея е наред.

"Щастлива съм, че го направих. Сърдечна операция. Сърцето ми вече е възстановено и ще обича още повече моите фенове", написа Аманда Лиър.

Легендарната звезда с френски и италиански паспорт повече от 60 години е под светлината на прожекторите в различни изкуства: модел и муза на художника Салвадор Дали, с когото е имала и любовна афера, певица - благодарение на срещата й с Дейвид Боуи през 70-те години на миналия век, а преди това - топмодел. Боуи я убеждава да напусне модния подиум заради музиката и през 80-те Лиър се изкачва на върха на всички европейски класации със специфичния си нисък глас.

След като заживява в Италия, тя става и любим телевизионен персонаж от тв екрана като субретка и водеща на различни предавания. Снимала се е в игрални и тв продукции, а в анимацията на Pixar "Феноменалните" дублира на италиански една от героините - модната стилистка Една Мод.